16 Mart 2019 Cumartesi

Dimash Kudaibergen





                                        
         
İsim: Dimash Kudaibergen
Uyruk: Kazakistan
Doğum Tarihi: 24.04.1994

Dimash'ın benim için yeri çok ayrı.. Kısaca Müzikte Aşk olarak tanımlayabilirim. Sesini ilk duyduğumda şarkı sözlerini anlamasam da ağlamıştım, ruhumun derinliklerinde bir yere dokunmuştu. Halen, çok defa şarkılarını dinlemiş olsam tekrar dinlediğimde beni başka bir boyuta götürüyor. Sesiyle yapabildikleri ve katabildiği duyguyu ilk deneyimlediğimde Dimash bu Dünyadan olamaz, başka bir boyuttan bize gönderilmiş diye düşünmüştüm. Sesinin 6 oktav olduğu ve çeşitli şarkı söyleme tekniklerini aynı anda kullanabildiği söyleniyor.

2017 Yılında Çin'de katıldığı Singer yarışması ile hızla büyüyen hayran kitlesi için kullandığı isim Dears (sevgililer, canlar anlamında bir sözcük).. Dears olmasa ben ne kadar iyi müzik yaparsam yapayım, bulunduğum yerde olamam tarzında konuşan, hayranları ile çok özel bir sevgi bağı yaratabilen son derece alçakgönüllü bir kişiliği var.  Örneğin 2018'te Londra'da verdiği konsere 45 ülkeden hayranlarının katıldığı bir haber kaynağında bildirildi.

Ne yazık ki bir çok röportajı Kazak veya Rus dilinde. Ancak İngilizce takip edebildiğim bazı röportajlarındaki bilge cevapları beni ayrıca etkiliyor. 2019'ta Amerikan CBS kanalının 'Worlds Best' adı altında Dünyanın en iyilerini yarıştırdığı bir yarışmada; Amerika onu yeni tanıdığı için 'bir yıldız doğdu' dendi. Kendisinin bu konudaki fikri sorulduğunda ise cevabı: Ben sadece güçlü bir şarkıcıyım. Yıldızlar gökyüzüne aittir. Ben sıradan bir insanım..oldu. Aynı yarışmanın son turunda kazanacağı yüksek bir ihtimal olan Dimash, yarışmadaki iki rakibinin çocuk olması ve onlara şans verilmesi gerektiğini düşündüğü için geri çekildi.

Hem annesi hem babası profesyonel şarkıcı olan Dimash'ın Kazak geleneklerine göre daha çok büyükbaba ve annesi yetiştirmiş. Müziği çok sevdiği için, büyükannesinin bacakları ağrısa da onu 5 yaşından itibaren haftanın 5 günü müzik okuluna götürüyormuş, kasetçalarla uyur başka oyuncaklarla ilgilenmezmiş..Müzik tutkusu doğuştan olan Dimash'ı,ailesi de küçük yaştan itibaren destek olarak hayallerine kavuşması için yolu açmış.
Bence Dimash üstün yeteneklerini de kullanarak her bir şarkıyı dantel gibi ince ince işleyerek bir sanat eserine dönüştürüyor.



                 Dimash Kudaibergen anne ve babası ile..

Eğer bugün kendinize bir müzik ziyafeti vermek istiyorsanız, Dimash'ı dinleyin derim...

Keyfinizce kalın..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tina Turner

İsim: Tina Turner Doğum Tarihi: 26.11.1939 Uyruk: ABD doğumlu, İsviçre vatandaşı Youtube:  Tina Turner Peace Mantra Tina Tur...